Resor​

2020

En resa planerades till Hunedoara, Rumänien i mars för att fira vår medarbetare och väns 80-årsdag.

Tyvärr satte Corona stopp för besöket.​

​​2019

​Under 2019 företogs inga resor. 

​​2018

I april reste Lena och Sven-Erik till Bangkok, Thailand. Syftet var att uppmuntra och stärka flyktingarbetet i staden. ​Beslöt stödja flyktingarbetet ekonomiskt under hösten. Massarresteringar förekom, där barnfamiljer fängslades. Nöden var stor.

I augusti flög en grupp till Hunedoara Rumänien för det årliga besöket. Mycket intressant fick man ta del av, samt se de olika grenarna av arbetet. ​

​​2017

 I februari gjordes en resa till Brasilien. Vi var inbjudna till en stor missionskongress i Brasilia för att tala om vårt hjälparbete i Rumänien. 

Ett besök gjordes också i Rio de Janeiro. 

Vi möttes av en stor kärlek och ett djupt intresse för Sverige, pga vad vårt land betytt för Brasilien genom åren.

2016

I januari gjordes en resa till Polen för att stötta flyktingarna och de fattiga i Warszawa.

I maj gjordes en resa till Rumänien. VI följde upp mattransporterna och besökte de olika verksamhetsgrenarna. 

i oktober genomfördes en konferens i Bangkok, Thailand. Kontakt etablerades med en pastor i Bangkok som arbetar bland flyktingar. 

I november reste Sven-Erik till Polen med utrustning och mat. Han talade även på olika samlingar.

2015​

Under våren gjordes en resa till Malaysia, Asien. Det var fyra år sedan vi besökte landet förra gången.

Denna gång mötte vi tre olika församlingar. Vi hade en ledarkonferens samt möten tillsammans med pastorer från Indien och Polen. De kristna invandrarna i landet upplever ökande press från myndigheterna vilket gör det angeläget att besöka dem och visa vårt stöd.

Vi besökte Hunedoara Rumänien under våren för uppföljning av biståndet. 

Tre resor genomfördes till Polen varav en till Poznan och två till Warszawa. 

Utrustning och kläder fraktades ner samt medverkades i  flera ledarsamlingar och Gudstjänster. 

​2014

Ett flertal resor har företagits under året. En större resa gick till Sri Lanka och Indien för ledarkonferenser samt uppföljning av tidigare stöd. 

En resa gick till Hunedoara, Rumänien. Även där gällde det uppföljning av bl.a den frysta maten som distribueras både i närområdet och till andra städer.

Tre resor till Polen har genomförts med utrustning till en skola, nödhjälp till Ukrainska flyktingar i Warszawa och ledarsamlingar på ett flertal platser.

2013

Två resor har företagits under året. Den första gick till Baku, Azerbajdzjan bl.a. för uppföljning av tidigare stöd. Den andra resan gick till Hunedoara, Rumänien. Även där gällde det uppföljning av bl.a den frysta maten som distribueras både i närområdet och till andra städer.

2012

I februar/mars har vi besökt Sri Lanka och Indien. I Colombo, Sri Lanka hade vi först en konferens för ca 200 pastorer och predikanter från norr till söder i Sri Lanka. Landet har sedan länge i perioder haft interna strider mellan singaleser och tamiler och många lever i stora svårigheter. Det var mycket gott att få tillfälle att uppmuntra dessa vänner. Värdförsamlingen har besökare från båda lägren, och översätter alla samlingar till båda språken, vilket hedrar dem.

Därifrån fortsatte vi till Bangalore, Indien, till pastorsfamiljen Rajkumar. Vi predikade om att hämta styrka från Herren, sin Gud, och mötte även där stor tacksamhet.

Besöket i en lepraby

Det som särskilt brände sig fast i oss var besöket i en lepraby (spetälska). Där bodde 200 personer, varav 30 barn. I Sverige får vi lätt intrycket att lepra är en utrotad sjukdom. Det stämmer inte, tyvärr. Vi fick höra att enbart i Indien lever 10 miljoner leprasjuka.  Det finns bot i form av långa antibiotikabehandlingar, vilket är en onåbar lyx för dessa människor, trots att WHO beslutat om fria läkemedel till alla leprasjuka.

Vi fick tala till dem, be för dem och dela ut mat. Vi gav dem ris, sås, ägg och banan. Den mat de själva har att tillgå är ris som de kokar i ett kryddigt vatten och te med lite mjölk i. Att i ett allvarligt sjukdomsläge inte ha bättre mat än så kan inte vara lätt.

Pastor Rajkumars församling reser dit en gång per månad med mat åt alla.

Vill du vara med och bidra till detta är du välkommen att sätta in en slant på vårt postgiro 831161-5, 

märk betalningen "leprabyn". En middag åt alla kostar 1000 SEK.

Kontakta oss​

Post- och besöksadress:
​Industrigatan 19

295 39 Bromölla

Mailadress:

info@korsetskraft.com 

secondhand@korsetskraft.com

Tel:

Butik: 0456-27755

Transport: 0705-657349

Adm: 0734-163474

Ansvarig: 0709-653565

Stiftelsen:

Swish: 123 520 71 96

BG- nummer: 5164-3393

Second Hand:

Swish: 123 312 47 08

BG: 646-7484

Öppettider:

​Måndagar stängt

Tis - Fre 10,00  -  17,00

Lördagar 10,00  -  14,00

Sön-och helgdagar stängt.

Facebook: